3nine yksi viidestä ehdokkaasta Smart industry -palkinnon saajaksi

Ruotsin kuninkaallinen insinööritiedeakatemia (IVA) järjesti Smart Industry -palkintojenjaon. Palkintojenjakotilaisuus pidettiin Tukholmassa, “Pienten ja keskisuurten yritysten digitalisointi – Millaista se todella on?” -seminaarissa. 3nine oli mukana yhtenä viidestä finalistista.

  

“On erittäin hienoa, että kova työmme tuotteemme kehittelyssä ja hallinnossa viime vuosien aikana saa tunnustusta IVA-organisaatiolta. Olen erittäin ylpeä kaikista kollegoistani, jotka ovat olleet mukana eri projekteissamme, vaikka heillä on samaan aikaan ollut tekemistä päivätöidensä kanssa,” sanoo Oskar Olai, 3ninen toimitusjohtaja.
Tapahtumassa olivat mukana muiden muassa KTH:n robottitutkija, Danica Kragic Jensfelt ja Eva Lindström, yritys- ja innovaatioministeri. Joitakin käsiteltävistä asioista olivat hallituksen strategiat yritysten digitalisoinnissa, mikä on keskeistä yrityksille, jotta ne onnistuisivat digitalisoinnissa ja millaisia yhteistyöhankkeita tarvitaan. Seminaarin päätteeksi jaettiin Smart Industry -palkinnot.
3nine selviytyi jaetulle kolmannelle sijalle. Palkinnon voitti ansaitusti Lundqvist Trävaru.
“Olemme tyytyväisiä nimitykseen. Keskisuurena yrityksenä olemme mielestäni johtoasemassa verrattuna insinöörialan yrityksiin Ruotsissa. Olemme ottaneet askeleita kohti laajempaa digitalisointihanketta. Olla mukana finalistina merkitsee tunnustusta kovalle työllemme. Tämä on merkkipaalu, joka muistuttaa meitä siitä mitä olemme saavuttaneet ja kuinka pitkän tien olemme kulkeneet, sanoo John Elliot, 3ninen markkinointipäällikkö.

Smart industry -palkinnot

Yli 50 yritystä eteni ehdokkaaksi Smart industry -palkinnoissa. 3nine oli yksi viidestä finaaliin asti edenneestä yrityksestä. Tuomaristossa olivat Johan Weigelt, IVA:n puheenjohtaja ja varatoimitusjohtaja, Monica Bellgran, KTH-professori, Hans Enocson, Entinen GE:n Pohjoismaiden johtaja, Torbjörn Holmström, Volvo-yhtymän vanhempi neuvonantaja, Danica Kragic Jensfelt, KTH-professori, Björn Langbeck, Tillväxtverketin teollisuuden asiantuntija, Sara Mazur, Ericssonin varapääjohtaja ja tutkimusjohtaja, Mikael Rudin, ABB:n globaali tuotepäällikkö 800xA, Ulf Troedsson, Siemens Nordicin toimitusjohtaja, Klas Wåhlberg, Teknikföretagenin toimitusjohtaja. Heidän vaikeana tehtävänään oli nimittää vuoden voittaja ehdokkaiden suuresta joukosta.

Smart Industry -palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, jotka käyttävät teknologioita ja resursseja älykkäästi ja tehokkaasti tuottavuuden ja kilpailukyvyn lisäämiseksi.