Heemskerk Fijnmechanica

Valitsee 3ninen pisaraerottimet kaikille työstökoneilleen kyllästyttyään perinteisiin suodatinratkaisuihin, jotka vaativat jatkuvaa kunnossapitoa.

Heemskerk Fijnmechanica sijoitti kuuteen 3ninen pisaraerottimeen, ja on erittäin tyytyväinen tuloksiin – puhdas ilma, vähäinen kunnossapidon tarve jne.

Heemskerk Fijnmechanica on hollantilainen perheyritys, joka työllistää noin 50 ihmistä noin 50 CNC-koneen laitoksellaan. Yritys on erikoistunut CNC-sorvaukseen ja -jauhatukseen sekä erilaisten asiakaskohtaisten määritysten perusteella valmistettavien laadukkaiden osien tuotantoon.

Turvallinen ja terveellinen työympäristö kaikille työntekijöille on erittäin tärkeää Heemskerk Fijnmechanicalle. Yritys ei ollut tyytyväinen konepajansa ilmanlaatuun, ja kokeili monia erilaisia öljysumun suodatusratkaisuja. Lucien Heemskerk ymmärsi, että yritys käytti vuosittain huomattavan määrän aikaa ja rahaa suodatinpohjaisten järjestelmien kunnossapitoon. Heemskerk Fijnmechanica kuuli 3ninesta  Glavitechin (3ninen jakelija Benelux-maissa) kautta, ja päätti sijoittaa kuuteen 3ninen BLUE LINE -sarjan pisaraerottimeen vuonna 2016. Kuuden kuukauden toiminnan jälkeen he ovat erittäin tyytyväisiä tuloksiin.  Sen lisäksi, että ilmanlaatu on parantunut huomattavasti, yritys on saavuttanut myös suurta toiminnan tehokkuuden parannusta.

Mittasimme pisaraerottimesta ulos tulevan ilman laatua ja yllätyimme positiivisesti. Saimme arvon 0,004 mg/m³, kun taas vanhalla järjestelmällä lukema oli 14 mg/m³. Se oli siis periaatteessa vain savupiippu, jossa oli öljysumun suodatin.

– Lucien Heemskerk.

Huomattavasti paremman ilmanlaadun lisäksi he ovat huomanneet, että työstökoneiden lämpötila on matalampi ja tasaisempi, ja lastuamisnestesäiliön lämpötila on noin 10°C entistä matalampi. Matalampi tasainen lämpötila merkitsee vakaampia työstökoneita tarkkuuden suhteen, ja lastuamisneste kestää pidempään. Se, että pisaraerottimet ovat  toimineet moitteettomasti ja ilman kunnossapidon tarvetta siitä huolimatta, että ne on asennettu vaikeisiin sovelluksiin, esimerkiksi vuorokauden ympäri käytössä olevaan Nakamura Tome CNC-sorviin, sai Lucien Heemskerkin tekemään päätöksen asentaa 3ninen pisaraerottimen jokaiseen työstökoneeseen, jonka yritys hankkii tulevaisuudessa.


Heemskerk Fijnmechanica B.V.
Coenecoop 645
2741PV Waddinxveen
The Netherlands
Puh.: +31 182 647 010
Sähköposti: [email protected]
www.heemskerkfijnmechanica.nl/